Camping Friesland

Boscamping Appelscha ligt tussen Drenthe en Friesland en biedt een prachtig uitzicht op de natuur. Met deze centrale locatie is Boscamping Appelscha de ideale bestemming voor zowel rustzoekers als avonturiers.

Zoek en boek

Geniet van de Friese natuur

De Friese natuur heeft veel te bieden, zo is er voor ieder wat wils. Op zoek naar rust? Ontdek de prachtige wandelingen of fietstochten die je kunt maken. Breng een bezoek aan Schaapskooi Schaopedobbe, deze schaapskooi is een leuke plek om te bezoeken, vooral voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier vaak lammetjes bewonderen en leren over schapenhouderij.

Voor de avonturier

Wanneer je opzoek bent naar avontuur hoef je je ook niet te vervelen, zo is klimbos Appelscha een uitstekende activiteit om je grenzen te verleggen! Verder is er voor jong en oud ook een attractiepark in de buurt: Attractiepark Duinen Zathe, dit familiepretpark ligt op 7 minuten rijden van Boscamping Appelscha. Er zijn verschillende attracties, zoals achtbanen, waterglijbanen en speeltoestellen.

Ontdek Friesland

luxe camping in friesland

Luxe camping in Friesland

De camping zelf is voorzien van alle gemakken, zo zijn de ruime kampeerplaatsen van 100 tot 120m² voorzien van het volgende:

  • Omgeven door groen
  • 10 tot 16 Ampère stroom
  • Wateraansluiting
  • Rioolafvoer
  • Gratis WiFi

Boek kampeerplaats comfort

Grote groepen

Bij de camping in Friesland is het ook mogelijk om met grote groepen vakantie te vieren. De accommodaties zijn voor groepen van 14 tot wel 107 personen. De accommodaties zijn voorzien van grote woonkamers en ruime keukens zodat je gezanelijk kan dineren. Ideaal dus voor een kinderkamp of een familie weekend. 

Groepsaccommodaties

Kindvriendelijke camping Friesland

Een dagje op de camping blijven is altijd leuk, al helemaal bij Camping Appelscha. De faciliteiten op de camping in Friesland zijn namelijk erg kindvriendelijk!

De leukste kindvriendelijke faciliteiten

  • Eigen kinderboerderij: voorzien van schattige konijntjes, nieuwschierige geitjes en onze lieve ezel wachten om geaaid te worden!
  • Bosspeelhuis: Ons overdekte speelparadijs voor kinderen, hier organiseren wij in de schoolvakanties ook leuke activiteiten.
  • Speeltuinen: Buitenspelen over het hele park is bij Boscamping Appelscha geen probleem. Een springkussen, meerdere klimtoestellen en schommels zorgen voor eindeloos plezier.

Alle faciliteiten

camping-friesland-drents-friese-wold

Om de hoek: Drenthe

De camping ligt in Friesland, maar ligt slechts één kilometer van Drenthe! De centrale ligging in Nederland biedt daarom genoeg ruimte voor ontdekking! Duik bijvoorveeld in de Drentse geschiedenis: Museumdorp Orvelte is een leuk openluchtmuseum waar je kunt zien hoe het leven er vroeger uitzag. Het dorp heeft oude gebouwen en oude werkplaatsen die je kunt verkennen. Iets verder weg, maar nog steeds binnen bereik, is het herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van het voormalige concentratiekamp.

Ontdek Drenthe

Appelscha

Appelscha is een sfeervol dorp gelegen in de provincie Friesland, omringd door prachtige natuur. Het ligt een aantal kilometer van de provinvie Drenthe, wat het een hele centrale ligging in het noorden van Nederland geeft. 

camping friesland lokale markt appelscha

Lokale markten in Friesland

In de omgeving van Appelscha kun je genieten van diverse markten. De wekelijkse markt in het centrum van Appelscha, elke zaterdagochtend van 8:00 tot 12:00 uur, creëert een levendige sfeer met een gevarieerd aanbod. Hier vind je vers fruit, groenten, bakkersbrood, bloemen, kleding en lokale lekkernijen.

Bovendien zijn er in de buurt van Appelscha verschillende boerenmarkten te ontdekken, waar je rechtstreeks kunt genieten van verse, lokaal gemaakte producten. De exacte data en tijden wisselen, dus vraag aan de receptie de lokale evenementenkalender of de marktwebsite voor actuele informatie.

Voor liefhebbers van antiek en verzamel items zijn er regelmatig antiek- en vlooienmarkten in de omgeving. Deze markten vinden op vaste locaties en dagen plaats, met variërende openingstijden. 

Klik hier voor meer informatie

''Mooi gelegen restaurant, kinderboerderij (en camping) met mooi groot terras. Vriendelijke bediening en lekkere koffie en gebak. Fijne pauzeplek tijdens de fietstocht.'' -Tonny van Driel-Deegens