Hunebed D17 en D18

In het schilderachtige dorpje Rolde, vlakbij Boscamping Appelscha, bevinden zich twee indrukwekkende hunebedden, namelijk hunebed D17 en D18. Deze prehistorische monumenten zijn een intrigerende getuigenis van het verre verleden en bieden een fascinerende inkijk in het leven van onze voorouders.

Hunebed D17 is een imposant bouwwerk, bestaande uit maar liefst achttien grote zwerfstenen. Het is een van de grootste hunebedden van Nederland en dateert uit de trechterbekercultuur, die zo'n 5000 jaar geleden floreerde. Wandelend tussen de reusachtige stenen krijg je een gevoel van ontzag en verwondering over de bouwvaardigheid van de mensen uit die tijd.

Vlakbij hunebed D17 bevindt zich hunebed D18, een iets kleiner maar niet minder indrukwekkend monument. Ook dit hunebed bestaat uit een aantal grote stenen die zorgvuldig op elkaar zijn gestapeld. Het biedt een prachtig beeld van de architecturale vaardigheden van onze voorouders en roept vragen op over de betekenis en het gebruik van deze mysterieuze bouwwerken.

Een bezoek aan hunebedden D17 en D18 in Rolde is niet alleen een reis terug in de tijd, maar ook een gelegenheid om de magie en de energie van deze historische plekken te ervaren. Je kunt rondom de hunebedden wandelen, de stenen aanraken en je verwonderen over de oeroude geschiedenis die ze met zich meedragen. De serene omgeving en de rustige ambiance maken het een perfecte plek om even tot rust te komen en te reflecteren op onze verbondenheid met het verleden.

Of je nu een geschiedenisfanaat bent, geïnteresseerd bent in archeologie of gewoonweg wilt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, een bezoek aan hunebedden D17 en D18 is een unieke ervaring die je niet mag missen. Het is een kans om een stukje van ons verleden te ontdekken en te bewonderen, en tegelijkertijd te genieten van de rust en schoonheid van dit historische landschap.