Nationaal Park Dwingelderveld

Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 3.700 hectare en is daarmee het grootste aaneengesloten heidegebied van Nederland!

Wanneer je het park betreedt, word je direct betoverd door de schoonheid van de natuur om je heen. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden die in de zomermaanden een prachtige paarse gloed hebben. Je kunt eindeloos dwalen over de kronkelende paden en genieten van de rust en stilte die dit gebied te bieden heeft.

Naast de heidevelden heeft Nationaal Park Dwingelderveld ook een gevarieerd bosgebied. De dichte bossen zorgen voor een aangename koelte op warme zomerdagen en bieden een thuis aan talloze planten en dieren. Tijdens je wandeling of fietstocht kun je zomaar oog in oog komen te staan met reeën, boommarters, spechten en vele andere diersoorten.

Een bijzonder kenmerk van het Dwingelderveld zijn de vennetjes die her en der verspreid liggen. Deze kleine waterplassen zijn een paradijs voor verschillende zeldzame planten en dieren. Met een beetje geluk spot je hier de kleurrijke libellen die elegant over het water scheren, of hoor je het gezang van de bijzondere roodborsttapuit.

Om het Nationaal Park Dwingelderveld te verkennen, zijn er talloze wandel- en fietspaden die je kunt volgen. Er zijn routes voor verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars en fietsers aan hun trekken komen. Vergeet ook niet om je verrekijker mee te nemen, zodat je optimaal kunt genieten van de vogels en andere dieren die hier leven.

Voor extra informatie en bezoekersfaciliteiten kun je terecht bij het bezoekerscentrum van het nationaal park. Hier kun je meer te weten komen over de bijzondere flora en fauna, evenals de geschiedenis en het beheer van het gebied. Ook worden er regelmatig activiteiten en excursies georganiseerd om bezoekers op een educatieve en interactieve manier kennis te laten maken met de natuurpracht van het Dwingelderveld.

Met zijn ongerepte landschap, kleurrijke heidevelden en gevarieerde flora en fauna is een bezoek aan Nationaal Park Dwingelderveld een absolute aanrader voor de natuurliefhebbers en rustzoekers van Boscamping Appelscha. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling, een sportieve fietstocht of gewoon wilt genieten van de serene omgeving, dit prachtige natuurgebied biedt voor ieder wat wils.