Musea

In de omgeving van Boscamping Appelscha zijn verschillende interessante musea te vinden. Zo is er het Vlechtmuseum in Noordwolde, waar je alles leert over de geschiedenis en technieken van het vlechten van manden en matten. Ook is er het Drents Museum in Assen, waar je een brede collectie kunt bewonderen, variërend van archeologie en geschiedenis tot hedendaagse kunst en fotografie. Voor de liefhebbers van oude ambachten is er het Openluchtmuseum in Schoonoord, waar je een kijkje kunt nemen in het leven van vroeger en ambachtslieden aan het werk kunt zien.

Het Vlechtmuseum in Noordwolde

Het Vlechtmuseum in Noordwolde

Het museum toont de sociale en culturele geschiedenis van Noordwolde als vlechtdorp. Daarnaast geeft de collectie een beeld van vlechtkunst en vlechtgeschiedenis uit de hele wereld.
Het Drents Museum in Assen

Het Drents Museum in Assen

Het Drents Museum is een archeologisch en historisch museum gevestigd in Assen. Het museum heeft een uitgebreide collectie over de prehistorie, de Middeleeuwen en de moderne tijd, met onder andere archeologische vondsten uit Drenthe en kunst uit de 19e en 20e eeuw.
Het Openluchtmuseum in Schoonoord

Het Openluchtmuseum in Schoonoord

Het openluchtmuseum in Schoonoord is een historisch museum dat zich richt op de Drentse geschiedenis. Het museum bestaat uit meer dan 20 historische gebouwen, zoals boerderijen, huizen en molens.