Het Drents Museum in Assen

Het Drents Museum is een museum in Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe. Het museum is gehuisvest in een indrukwekkend gebouw en heeft een uitgebreide collectie op het gebied van archeologie, kunst en geschiedenis van Drenthe. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen van internationale allure.

Een van de hoogtepunten van het Drents Museum is de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Drenthe, van de prehistorie tot de moderne tijd. Hier kun je onder andere originele mammoetbotten en een reconstructie van een hunebed bekijken. Daarnaast heeft het museum een uitgebreide collectie moderne kunst en organiseert het regelmatig tijdelijke tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen.

Het museum heeft ook een fijn café, waar je kunt genieten van een lekkere lunch of een kopje koffie met gebak. Daarnaast is er een museumwinkel waar je mooie souvenirs kunt kopen. Kortom, het Drents Museum is zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst en cultuur.

Vanaf Boscamping Appelscha zijn er verschillende opties om het Drents Museum te bezoeken. De snelste optie is om met de auto te gaan. Het museum is ongeveer 30 minuten rijden vanaf de camping en er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij het museum. Daarnaast is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Vanaf de camping kun je met de bus naar Assen en vervolgens een korte wandeling maken naar het museum. Mocht je nou heel sportief zijn, dan kun je natuurlijk ook de fiets pakken!