Het Vlechtmuseum in Noordwolde

Het Vlechtmuseum in Noordwolde is een uniek museum waarin de geschiedenis van de vlechters wordt tentoongesteld. Dit museum is gelegen op ongeveer 15 kilometer van Boscamping Appelscha. Het Vlechtmuseum is een onderdeel van het Nationaal Vlechtmuseum. Het museum toont hoe de vlechtkunst zich in Noordwolde heeft ontwikkeld en hoe belangrijk deze industrie was voor de regio. Bezoekers kunnen zich verdiepen in de verschillende vlechttechnieken en -materialen en zo de geschiedenis van deze ambacht beter begrijpen.

Het Vlechtmuseum biedt verschillende activiteiten en workshops aan. Zo is het mogelijk om een rondleiding te krijgen en meer te leren over de geschiedenis van de vlechtkunst. Ook kan je zelf aan de slag gaan en een vlechtwerk maken onder begeleiding van een ervaren vlechter. Deze activiteiten zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Naast het Vlechtmuseum zijn er nog meer bezienswaardigheden in Noordwolde en omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Historisch Museum van Noordwolde, waarin de geschiedenis van het dorp wordt verteld. Of bezoek een van de vele ateliers en galerieën in het dorp, waar lokale kunstenaars hun werk tonen. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken in het nabijgelegen natuurgebied de Lindevallei, waar je kunt genieten van de prachtige natuur.

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf Boscamping Appelscha bij het Vlechtmuseum te komen. Zo kan je met de auto gaan en de A32 volgen richting Steenwijk. Vanaf daar volg je de borden richting Noordwolde. Ook is het mogelijk om met de fiets naar het museum te gaan. Er zijn verschillende fietsroutes die langs het museum komen, waaronder de knooppuntenroute door de bossen van Appelscha en Ravenswoud.