Het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold

Het Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold is de ideale uitvalsbasis voor een dagje natuur en cultuur in de omgeving van Boscamping Appelscha.

Het centrum is gelegen in het hart van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, een uitgestrekt gebied van bos, heide, stuifzand en vennen. Bij het bezoekerscentrum vind je informatie over het gebied, de flora en fauna, wandel- en fietsroutes en allerlei activiteiten die er georganiseerd worden.

In het bezoekerscentrum kun je niet alleen terecht voor informatie, maar ook voor een lekker hapje en drankje in het gezellige restaurant. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen te bezichtigen, waaronder de vaste tentoonstelling over het ontstaan en de ontwikkeling van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ook worden er regelmatig wisselende exposities en activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops en kindermiddagen.

Tot slot is het bezoekerscentrum ook een startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes. Zo kun je bijvoorbeeld de Bosberg beklimmen en genieten van het uitzicht vanaf de Bosbergtoren, of een wandeling maken door de Kale Duinen, een uniek stuifzandgebied in het Nationaal Park. Kortom, het Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold biedt voor jong en oud volop mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit in de natuur.