Wandelroutes

Rondom Boscamping Appelscha zijn er diverse wandelroutes beschikbaar die geschikt zijn voor zowel beginnende wandelaars als ervaren hikers.

Voor degenen die graag een rustige wandeling willen maken, zijn er verschillende korte routes beschikbaar. Een populaire optie is de "Doolhofwandeling" die je meeneemt door het prachtige Drents-Friese Wold. Deze route is ongeveer 3 kilometer lang en voert je langs bosrijke paden en open velden. Een andere korte wandeling is de "Koepadroute" die je meeneemt langs de karakteristieke esdorpen en boerenerven in de omgeving.

Voor de wandelaars die wat meer kilometers willen maken, zijn er ook langere wandelroutes beschikbaar. Een aanrader is de "Dwars door het Drents-Friese Wold" route van ongeveer 15 kilometer. Deze route voert je door diverse landschappen, waaronder uitgestrekte bossen, heidevelden en vennetjes. Voor de echte avonturiers is er de "Drenthepad" route van maar liefst 324 kilometer, die je meeneemt door de mooiste natuurgebieden van Drenthe.

Boscamping Appelscha is de perfecte uitvalsbasis voor al deze wandelroutes. Je kunt vanaf de camping direct de natuur in stappen en genieten van de prachtige omgeving. Of je nu kiest voor een korte wandeling om even te ontspannen of een lange trektocht om de omgeving te verkennen, de wandelroutes rondom Boscamping Appelscha bieden een unieke ervaring in de natuur.